Nordåsen skistadion

Værstasjon driftet av Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag
Nordåsen Skistadion

Om Nettsiden

Nettsiden drives av Nannestad og Bjerke løypekjørerlag, som er eid av Bjerke IL ski og Nannestad Skiklubb. Løypekjørerlaget har som formål å lage og vedlikeholde løypenettet på Nordåsen skistadion, løypenettet i Nordåsen og i Nannestad sentrum. All kjøring av løyper foregår på dugnad. Vi får inntekter fra sponsorer, både selskaper og privatpersoner. For å støtte oss kan du overføre penger til kontonummer 1644 10 65225. Legg ved mobilnummer når du betaler, så sender vi deg SMS når vi kjører løyper.

Takk til alle sponsorer som bidrar: AJ Produkter, Aas & Nordal, Vartdal Plast, Aktiva Regnskap, Aurskog Sparebank, Areol, Bjerke Allèen, Bjerke Almenning, Elstad oljeservice, Johs. Granås, Kringler Gjestegård, Mathiesen Eidsvold Værk, Morud & Heimlund AS, Nannestad Kommune, Nannestad Lions, Nannestad Rotaryklubb, Nordby Maskin AS, Nordengen AS, Røsåsen Skogsmaskiner, SLM Revisjon, Skiforeningen, Sletvold Tapet og Gulv, Sport 1 Kløfta, Stangeskovene, Stenberg og Emilsen AS, T. Morud Kran og Transport, Trekling.

Siden viser oppdatert informasjon fra en værstasjon plassert på Nordåsen skistadion i Maura, Akershus. Værdata og bilde blir oppdatert hvert andre minutt.

Du kan følge oss på facebook for å få med deg den nyeste informasjonen. På facebook legger vi blant annet ut informasjon om når vi kjører nye løyper.

Om Værstasjonen

Værstasjonen er produsert av Davis. Den er plassert på en stolpe omlag tre meter over taket på hovedbygningen på Nordåsen skistadion. Værdata sendes fra værstasjonen til Weather Link. Derfra synkroniseres informasjonen med Weather Underground. Vi sanker jevnlig inn data til vår database for å presentere grafene på denne siden. Internettilkoblingen til værstasjonen er levert av en trådløs boks fra ice.net med en ekstern antenne.

Bilde av værstasjonen

Om værdataene

Temperatur

Temperaturen måles i underkant av 10 meter over flaten på stadion. Dette betyr at det nok kan være en litt annerledes temperatur nede ved bakken.

Vi har også en ekstern temperaturmåler (temp standplass) som er plassert ved undergangen mot skytterbanen. Planen er å flytte denne til skytterbanen, men vi mangler for øyeblikket en retningsantenne.

Vi gjør oppmerksom på at det er litt ulik oppløsning på de to temperaturmålerene. Måleren som sitter på værstasjonen har en oppløsning på 0.1°C, mens måleren som er markert som standplass har en (vesentlig grovere) oppløsning på 1.0°C. Begge målerene har en presisjon på ±0.5°C. Dette gjør at de to temperaturkurvene får litt ulikt detaljnivå.

Nedbør

Den nyeste målingen for "nedbør totalt" vil alltid være mengden nedbør som har falt de 24 timene. For å se når det har falt nedbør innenfor denne perioden kan man se på plottet på hovedsiden.

Vi har også installert oppvarming i nedbørsmåleren. Dermed vil nedbørsmengden være relativt oppdatert ved moderat snøfall.

Nedbørsmåleren har en oppløsning på 0.2 mm nedbør.

Vindhastighet/-retning

Vindhastigheten som oppgis under "nyeste" er gjennomsnitt av vindhastigheten de siste 10 minuttene. Kraftigste vind er den høyeste enkeltmålingen de siste 24 timene mens vindretning er oppgitt som den retningen det blåser fra.

Luftfuktighet

Vi oppgir relativ luftfuktighet i prosent. Dette er forholdet mellom mengden vanndamp som luften inneholder og den totale mengden vanndamp som luften kan inneholde. Relativ luftuktighet avhenger den gitte kombinasjonen av temperatur og lufttrykk.

Lufttrykk

Lufttrykket er oppgitt i millibar. Stasjonen er plassert rundt 340 meter over havet og lufttrykket er korrigert for dette.

Bilde av værstasjonen

Kontakt

Nettsiden er skrevet av Anders Hoff. Henvendelser kan sendes hit.